EMIL NORDSTRÖM

Portfolio Manager, Partner

Emil Nordström har lång erfarenhet av handel och utveckling av finansiella derivat. Efter studierna började Emil arbeta som kvantitativ analytiker på Kaupthing Banks avdelning för taktisk tillgångsallokering. Emil kom senare att bli ansvarig för bankens avdelning för handel i derivat och strukturerade produkter. Emil var år 2009 en initiativtagarna och grundarna av HQ Banks avdelning för institutionella strukturerade produkter. Avdelningen blev år 2010 integrerad i Carnegie Investment Bank och fram till år 2017 var Emil ansvarig för både utvecklingen av och handeln i ett stort antal strukturerade produkter för såväl institutionella som privata kunder. 

Emil har studerat på Uppsala universitet och har en civilingenjörsexamen i teknisk fysik, en magisterexamen i matematik samt en kandidatexamen i nationalekonomi.